Irwansah pergi ke melaka mengendarai bmo sedangkan susi pergi ke melaka mengendarai sepeda motor jika irwansah berangkat pukul 7.00 dengan kecepatan 40 km / jam dan susi berankat pukul 9.00 dengan kecepatan 80 km / jam sementara jarak yang mereka tempuh adalah 560 km siapakah yang lebih dulu sampai

pake rumus ya

2
org indonesia kah?
ya
Selamat kenalan

Jawapan

2016-09-07T20:22:56+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Irwan
560/40 = 14 jam
7.00 + 14 jam = 21.00
susi
560/80 = 7 jam
9.00 + 7 jam = 16.00
Jwapannya susi
2016-09-07T20:40:22+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Susi yang sampe duluan