Jawapan

2016-09-15T16:55:15+08:00
Hospital Kajang dibina pada tahun 1889 dengan tujuan untuk merawat dan memberikan khidmat kesihatan kepada pesakit-pesakit yang tinggal berhampiran dengan Kajang. 
em tapi mse tu tahun 1889 . yg rmai buruh yg bekerja je
Oh ye ke hehe. Sye ingtkan sbb bngunan ni mmg dibina sebagai hospital, so tujuan dia mmg untuk merawat org lah. Sy cek website lain pun takde sbb pembinaan yang kukuh :/ Sorry klau jwpan slh ^^"
2016-09-15T16:57:08+08:00
Cuba cek laman web http://hkjg.moh.gov.my , objektif, misi dll
dh check tp sebab pembinaan xde kt situ
oh susah nk specific kenapa hospital tuh.. klau umum hospital dibina untuk merawat (penyakit etc) lebih senang kerana hospital ialah salah satu kemudahan kesihatan yang penting
ouh ok tq .