Jawapan

2016-09-19T18:48:05+08:00
  No.73 , Jalan Batai 5,   Taman Sri Pulai, Johor  Bahru, Johor.            
1 April 2015             

       Menemui sahabatku, Yoongi di Korea , semoga saudara berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping orang-orang yang disayangi.
Saudara,
       Surat saudara baru sahaja saya terima . Terima kasih saya ucapkan . Tertarik hati saya pada cerita saudara tentang percutian saudara sekeluarga. Bila agaknya saudara akan datang ke Malaysia ?
       Saudara tentu maklum Malaysia merupakan negara yang terdiri daripada pelbagai kaum. Oleh itu , terdapat pelbagai jenis perayaan diraikan di negara ini . Memandangkan saya beragama Islam , saya akan menceritakan tentang perayaan yang saya raikan . Kami di sini menyambut perayaan Hari Raya bagi yang beragama Islam , perayaan ini disambut dengan meriah.
       Hari Raya akan disambut setelah habis kami berpuasa sebulan . Pada pagi Hari Raya , kami mula pergi ke masjid berdekatan untuk solat Hari Raya Puasa . Setelah pulang , kami akan pergi ke kubur untuk berdoa kepada saudara kami . Pada Hari Raya , kami akan meminta maaf kepada semua orang.
       Makanan pula biasanya kami akan makan rendang bersama ketupat . Pakaian pula kami akan berbaju kurung untuk perempuan dan berbaju melayu untuk lelaki.
       Baiklah , sampai di sini sahaja yang dapat saya ceritakan buat masa ini. Semoga kita dapat berjumpa lagi pada masa hadapan.