Jawapan

2016-09-22T00:10:10+08:00
3 persoalan yang saya telah pelajari dlm novel leftenan adnan iaitu harapanseorang ayah terhadap anaknya. kedua iaituminat dan kecenderungan seseorang sukar diubah. akhir sekali pengorbanan dalam menempuh kehidupan.
betul keeeeeeeeee?
betul .
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
2016-09-22T00:18:09+08:00
Persoalan: 1. Teknik belajar untuk menjadi pelajar cemerlang
                  2. Semangat setiakawan
                  3. Semangat kerjasama untuk membanteras jenayah

Novel yang telah saya kaji di Tingkatan 3 ialah novel 6.20 karya Siti Jasmina Ibrahim. Terdapat pelbagai persoalan di dalam novel ini. Antaranya ialah teknik belajar untuk menjadi pelajar cemerlang. Contoh peristiwanya ialah Sukma dan Teja sentiasa belajar dan mengulangkaji pelajaran bersama-sama. Selain itu, persoalan yang kedua ialah semangat setiakawan. Peristiwa yang boleh dikaitkan dengan persoalan ini ialah Sukma berusaha mahu membebaskan Jerry daripada pengaruh negatif akibat kemunculan Kelab WX2. Sementra itu, Rafiq tidak sampai hati dan bimbang mahu meninggalkan Sukma bersendirian ketika menunggu Jerry di luar Kelab WX2 lalu dia menunggu Sukma di sekitar kawasan tersebut. Persoalan seterusnya ialah semangat kerjasama untuk membanteras jenayah. Contoh peristiwanya ialah dengan bantuan jiran Sukma yang juga seorang pegawai polis, iaitu Ros dan bantuan daripada Iskandar yang telah sedar dari kesilapannya.
HAHAHAHAHAH LUPA NAK TANYA NOVEL APA :"")))
sebenarnya umum takira novel ape pun.
ohh okay
aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh