Jawapan

2016-09-22T22:58:14+08:00
1.agar menjadi tatapan pada generasi yg akan datang.selain itu,bangunan itu dijaga supaya tidak ditelan arus pembangunan dan juga mengelakkan daripada tumbuhan meliar dipersekitarannya tumbuh. 3.supaya nilai murni atau semangat patriotik dpt diterap dlm setiap lapisan masyarakat.hal ini kerana apabila pelajar mempelajarinya,nescaya ini dpt mendedahkan mereka akan kepentingan bangunan lama.sebagai tamsilnya,pelajar sekolah mempelajarinya dlm pendidikan sivik
Jawapan Paling Bijak!
2016-09-22T23:15:31+08:00
Bagi memelihara dan memulihara bangunan bersejarah di negara kita adalah mengubahsuai dijadikan muzuium pejabat.

Selain itu, bangunan bersejarah boleh dicat warna yang menarik. Dengan ini juga boleh mengambil perhatian para pelancong melawat bangunan bersejarah untuk meningkatkan taraf ekonomi negara dan dapat menggunakan kos untuk membaiki bangunan yang rosak atau pembinaan bangunan baharu.

Di samping itu, pihak kerajaan harus membuka organisasi untuk memjaga reka bentuk bangunan kerana bangunan lama ini sangat unik dan kukuh.

Akhir sekali, pihak sekolah dan pihak pengajian tinggi harus mengadakan program memelihara bangunan bersejarah supaya generasi menghargai nilai sejarah dan tidak mudah terlupa. Bagi generasi baharu juga boleh melihat kesan sejarah zaman dahulu.
1 5 1