Jawapan

2016-09-25T20:16:48+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kembangkan -2(h-5) dulu,
5 - 2h + 10 = 3h
5+10 = 5h
15 = 5h
15/5=h
h=3
2016-09-25T20:40:34+08:00
5 - 2(h-5) = 3h
5 - (2h-10) = 3h
5 - 2h + 10 = 3h
15 - 2h = 3h
15 = 5h
15/5 = h
3 = h