Jawapan

2016-10-02T16:32:30+08:00

Pada suatu hari, Fatin ingin mengembara ke planet Marikh. Memandangkan abangnya seorang angkasawan dia memberitahu abangnya atas permintaan itu. Abangnya iaitu Hadri, berjanji pada suatu hari nanti dia akan membawa adiknya ke planet Marikh.

Hadri meminta kepada pengerusi agar dia dapat pergi ke planet Marikh. Pengerusi bersetuju sahaja apabila mendengar adiknya yang teringin untuk pergi ke planet Marikh. Hadri memberitahu kepada adiknya yang dia boleh pergi ke planet Marikh. 

               Fatin berasa sangat teruja untuk pergi ke planet Marikh pada 7 bulan akan datang. Dia sudah tidak sabar untuk pergi ke sana. Abangnya telah menempah baju angkasawan untuk adiknya. Hadri memberitahu bahawa Fatin perlu berlatih untuk keselesaan  ketika berada di dalam roket. Perjalanan untuk kesana mengambil 1 bulan.

Setelah 7 bulan, Fatin bersiap sedia untuk pergi ke sana. Ketika berada di dalam roket Fatin berasa sedikit tidak selesa. Dia makan, minum, tidur, dan bermain bersama abangnya di roket. Dia mulai berasa bosan ketika berada di dalam roket. Lama-kelamaan Fatin rasa bosan dan malas untuk pergi ke sana.

               Setelah 1 bulan, akhirnya mereka tiba. Perasan Fatin mula rasa teruja dan seronok. Apabila mereka mendarat, Fatin dengan segera memakai sut oksigen untuk bernafas di planet tersebut. Turun sahaja daripad roket dia ternampak sebuah kawah yang besar. Dia juga ternampak Beberapa makhluk yang aneh.

Ketika mengembara, Fatin dan Hadri seolah-olah ternampak burung kecil bercahaya, seperti kelip-kelip. Mereka mengekori haiwan tersebut. Tiba-tiba, mereka ternampak seekor cicak gergasi. Mereka berlari lintang pukang. Fatin memberitahu abangnya hendak balik dan tidak akan kembali dari sini.

               Hadri memarahi adiknya kerana dia yang beria-ria hendak pergi ke sini, tetapi sekarang hendak pulang. Seketika kemudian Fatin berasa lapar dan dahaga. Kapal angkasa mereka jauh. Kemudian mereka berjalan merangkak-rangkak agar cicak gergasi tidak perasan bahawa mereka berada di situ.

Setelah sampai, mereka ternampak UFO berada di kapal angkasa. Mereka tidak berani untuk masuk ke dalam kapal dan hanya tunngu di luar sehinng UFO itu hilang. Ketika sedang menunggu, mereka tertidur. Ketika mereka sedar, mereka sedang dibawa oleh UFO ke istana mereka.

UFO hendak melantik Hadri sebagai raja dan Fatin sebagai permaisuri.Ketika  mereka sedang menjadi raja dan permaisuri, mereka cuba untuk melarikan diri ke kapal angkasa. Merka menyuruh pengawal beredar dari istana dan mereka mengambil kesempatan untuk melarikan diri. Perancangan itu akhirnya berjaya.

Mereka segera pulang daripada planet itu dan bertolak ke Bumi. Mereka berasa bersyukur kerana masih hidup dan dapat pulang.mereka lebih sanggup pulang ke Bumi selama 1 bulan daripada duduk di situ walaupun untuk 1 hari.

sorry ini saja saya mampu...