Jawapan

2016-10-04T02:39:40+08:00
-sistem pengangutan juga adalah salah satu punca yang boleh mneyebabkan pencemaran alam sekitar.Antara contohnya ialah apabila menghidupkan enjin kenderaan,kenderaan tersebut akan mengeluarkan asap yang kotor di udara dan dengan ini ia boleh menyebabkan pencemaran
-selain itu,sistem pengangkutan juga boleh juga menyebabkan punya pencemaran bunyi. Contohnya,apabila berada dalam kesesakan lalu lintas, pengguna kenderaan akan menekan hon supaya kenderaan yang berada di hadapan menambahkan kelajuaannya.Dengan ini,masalah sistem pengangkutan telah menimbulkan suasana yang tidak tenang dan bunyi yang amat bising shingga membingitkan telinga.

-seterusnya,masalah sistem pengangkutan juga ialah menyebabkan kos bahan api naik. Kerana semakin ramai penduduk di sesuatu kawasan menggunakan sistem pengangkutan,pihak berkuasa akan menambahkan tambang pengangkutan awam seperti bas dan juga meningkatkan harga minyak..

1 5 1
maaf ye kalau ayat xberape sedap
Jawapan Paling Bijak!
2016-10-04T17:18:00+08:00
-kesesakan lalu lintas- kesesakan sering berlaku jika ada kemalangan atau kenderaan tertentu bergerak terlalu perlahan.
-lampu jalan raya tidak diperbaiki -keadaan ini membolehkan berlaku perkara yang tidak diingini seperti kecurian.
-tiada papan had kelajuan dihadapan perumahan kawasan pedalaman- situasi ini membuatkan pemandu leka dengan pemanduan secara laju kerana tiada tanda amaran. 
1 5 1