Jawapan

2016-10-06T20:16:08+08:00
Novel yang telah saya pelajari ialah Jendela Menghadap Jalan hasil karya Ruhaini MatDarin.Watak utama dalam novel ini ialah Lili.Terdapat beberapa konflik watak utama iaitu Lili dalam novel ini.

Pertama, konflik di antara keinginan Lili dengan hasrat ibunya.Ini dapat dilihat apabila Lili yang sudah merangcang untuk menghabiskan cuti persekolahan bersama kawan kawannya tetapi terpaksa membatalkan perancangannya itu kerana akur akan hasrat ibunya yang meminta Lili menghabiskan cuti persekolahannya bersama datuk dan nenek di kampung Dungun Terengganu.

Kedua, konflik tentang kubah sama ada mahu diletakkan di atas surau atau di atas masjid yang bakal dibina.Ini dapat dilihat apabila Lili mencadangkan kepada orang kampung yang dalam kekeliruan tentang kedudukan kubah sama ada ingin diletakkan di atas surau yang usang atau di atas masjid yang bakal dibina.Lili mencadangkan agar kubah diletakkan di atas masjid yang bakal dibina bukan di atas surau yang sudah usang.
Maaf kalau salah sebab saya pun tak tau sangat pasal konflik.Mintak awk tolong rujuk cikgu awk sama ada jawapan sy tu betul ke x.
tau tau
okay . tq
welcome..awk tingkatan 4
awk dh tnye ke cikgu awk