Jawapan

2016-10-06T22:19:06+08:00
-baca tajuk yang susah (yang awak rasa susah nak skor) supaya kalau keluar soalan tu nanti awk tak gelabah.
-review soalan past year (walaupun masa dah suntuk)

setakat ni tu jela tips yang ada^-^
2016-10-06T23:08:10+08:00
-klau nak study, cari soalan yg susah dulu & cuba jawab sampai dapat (amalkan setiap kali nak study, biasakan diri).. Tapi klau dlm exam, cari soalan yg senang dulu, bulatkan soalan yg blum dijawab(susah)

-study pukul 4 atau 5 pagi, otak tengah fresh waktu ni, soaln susah pun rasa senang bila jawab

-klau soalan sains, bulatkan arahan soalan...contoh:wajarkan,wajarkah,terangkan,ramalkan


Harap membantu