Jawapan

2016-10-10T01:21:26+08:00
Banyak baca contoh karangan. jaga tense sbb grammar kalau salah jadi serious error. kalau ejaan tak betul tapi still boleh faham (environment jadi enviroment) kira minor error tapi kalau friend jadi fiend kira serious. kalau tak boleh buat ayat yang puitis giteww buat ayat senang je tapi compound sentence. jgn simple sgt, guna and therefore semua tu. sequence connectors boleh guna juga. masukkan perkataan yg bombastic utk extra points. bombastic means perkataan yg jarang pakai untuk perkataan harian macam happiness = euphoria . selain tu guna proverbs and sayings. hafal je yg senang mcm black and white, red-letter day, at the eleventh hour ke. tu je kot good luck
2016-10-10T07:21:45+08:00
My teacher said is you need to create a short sentence in essay if u do not know how to make it long.Make a perfect sentence that u can do.Essay is about a sentence structure.I am glad to get B in my english for SPM.Before this,when I was in form 4,I only got D.With my teacher's guide,I got B !! Sounds amazing right?I think u can do better that mine.GOODLUCK !!