Jawapan

2016-10-10T18:29:13+08:00
1. Mengembangkan penggunaan teknologi maklumat dalam kalangan masyarakat
2. Memberi kemudahan kepada sesiapa yang tidak mempunyai kemudahan melayari internet di rumah3. Membantu para pelajar mendapatkan maklumat4. Menggalakkan perhubungan antara manusia5. Mengembangkan peluang perniagaan6. Menambah kadar celik komputer di kalangan rakyat Malaysia

#harap dapat membantu
1 3 1
Jawapan Paling Bijak!
2016-10-10T18:30:05+08:00
Pada asasnya, kafe siber merupakan restoran yang menyediakan berbagai-bagai kemudahan komputer kepada para pengunjungnya untuk mendapatkan maklumat dalam internet dan seumpamanya sambil menikmati hidangan makanan dan minuman.Kewujudan kafe siber telah membuka peluang kepada segenap lapisan masyarakat untuk menikmati kepelbagaian aplikasi internet yang ditawarkan.
 

Walaupun internet merupakan fokus utamanya di kafe siber,terdapat juga perkhidmatan-perkhidmatan lain seperti menaip,permainan komputer,dan kursus penggunaan komputer.Menerusi perkhidmatan-perkhidmatan ini pengguna didedahkan kepada cara-cara penggunaan komputer yang betul.Selain itu , melalui internet kita akan dapat memperoleh pelbagai maklumat dari seluruh pelosok dunia dengan hanya menekan butang-butang pada papan kekunci komputer.Hal inilah merupakan kelebihan internet untuk membentuk masyarakat bermaklumat.Malah internet juga turut membolehkan seseorang berhubung dengan manusia di seluruh pelosok dunia melalui perkhidmatan e-mel.
2 4 2