Jawapan

2016-10-11T21:50:00+08:00
Sebuah syarikat membayar pekerja mahir rm80 sehari dan pekerja biasa rm35 sehari. jika 35 orang pekerja diupah dan jumlah gaji harian mereka ialah rm1855, berapakah bilangan pekerja mahir yang diupah?
17
eh sebaya lah kita. tapi curious lah awak tak biasa dengan soalan macam tu? serious ke?
yes. teacher i tak pernah ajar soalan mcm tu. atau pun i yg tak notice. i cant rmmber
oh okay. cikgu kita bagi paper past year and trial negeri-negeri lain then banyak soalan yang macamni. selalunya soalan macam ni ada kat paper 2 question number 3. act dia ada dua kaedah
oh ya i see. thankyou bruh