Masalah pengangkutan
1.Tiada lampu isyarat
(huraian dan contoh)
2.Jalan berlubang
(huraian dan contoh)
3.Jalan sempit
(huraian dan contoh)
4.Tiada papan tanda
(huraian dan contoh)
5.kesesakan lalu lintas
(huraian dan contoh)
tolong isi huraian dan contoh

1

Jawapan

2016-10-15T15:54:57+08:00
. jalan berlubang
masalah jalan berlubang merupakan masalah yg paling utama kpd penduduk di ..............
hal ini berlaku kerana kebanyakan kenderaan lalu di situ kerana jalan itu merupakan jalan yg utama iaitu Jalan............. seterusnya, kebanyakan lori yg membawa muatan yg menggunakan jalan tersebut menyebabkan jalan tersebut berlubang.
contohnya, di jalan............... Taman........... terdpt bnyk jalan berlubang yg menjadi suatu kesengsaraan kpd penduduk ataupun org lain yg menggunakan jalan tersebut.
5. kesesakan lalu lintas
semasa menjalankan pemerhatian bersama ahli kumpulan di kawasan kajian ............., saya mendapati masalah kesesakan jalan raya banyak menyusahkan penduduk di sini.
di taman................. diadakan pasar malam pada setiap hari Rabu. hal ini berlaku disebabkan pengunjung pasar malam yg memarkir kenderaan mereka sesuka hati tanpa memikirkan tentang keselamatan penduduk lain.selain itu, kesesakan lalu lintas juga semakin terjadi pada waktu tamat persekolahan iaitu pada pukul 1.05 ptg dan 6.45 ptg kerana taman ini bersebelahan dengan sekolah. jika pihak berkuasa gagal berbuat demikian tindakan mereka boleh menyebabkan kemalangan. hal ini boleh meragut nyawa penduduk2 yg x berdosa.
contohnya, di jalan........... sering berlaku kesesakan jalan raya yg memberi kesengsaraan kpd penduduk.