Jawapan

2016-10-18T02:03:24+08:00
Alamat rumah sendiri
____________________________________
Pengarah,
Pihak berkuasa,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan.

Tuan, 30 Mac 2016
Memohon Kepada Pihak Berkuasa Untuk Mengambil Tindakan.

Saya ingin menarik perhatian tuan tentang tajuk di atas,Saya sebagai wakil penduduk (taman rumah sendiri),ingin meminta pihak berkuasa untuk mengambil tindakan yang selanjutnya kerana kemalangan sering berlaku.Saya berterima kasih kalau tuan dapat memberikan kerjasama.

2.Saya berharap tuan akan mengambil tindakan yang selanjutnya terhadap masalah di kawasan perumahan kami.Kawasan perumahan kami mengalami masalah kemudahan awam.

3.Kemalangan sering berlaku di kawasan perumahan kami seperti jalan raya rosak dan berlubang-lubang akan menyebabkan banyak kemalangan yang akan berlaku jika jalan raya tidak dibaiki lagi.

4.Lampu jalan raya di kawasan perumahan kami tidak berfungsi dan pondok bas di kawasan rumah kami sudah buruk dan rosak akan menyukarkan penduduk di kawasan kami untuk menunggu bas di pondok bas dan lebih-lebih lagi pelajar yang hendak pergi ke sekolah dengan menaiki bas kerana bila waktu hujan bumbung pondok bas akan bocor dan bila cuaca panas akan menyebabkan penduduk dan pelajar terkena strok haba.Jadi saya berharap tuan dapat mengambil tindakan yang selanjutnya terhadap masalah di kawasan perumahan kami.

Sekian,Terima kasih.

(tandatangan)
(nama sendiri)
Wakil penduduk (taman rumah sendiri).