Dlm sesebuah novel trdpt pelbagai peristiwa yg dgarap oleh pengarang.berdasarkan pernayataan peristiwa yg diberikan di bwh ini,jelaskan tiga kesimpulan berdsrkan peristiwa trsebut.
Novel: novel formula termodinamik ...
Peristiwa: Ala,x usah fikirkan yg negatif ,Mir Formula dh ada .kita dh belajar teori .sekarang praktikkannya pula," pujuk usamah utk memberikan kata-kata semangat....


tlg plezz urgent tuu novel tingkatan 1

1

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2016-10-17T21:12:13+08:00
Kita hendaklah bertanggungjawab terhadap seorang sahabat .Contohnya ,  Zaid, Amir, Usamah dan Adnin telah menyelamatkan Aswan, Fikri dan  Majibon daripada mati lemas dalam kejadian banjir di kampung mereka.
Kita hendaklah mengamalkan budaya ilmucontohnya , Amir dan Usamah telah mempraktikkan ilmu yang dipelajari di politeknik untuk menghasilkan projek mesin 2 dalam 1 bagi membajak tanah pertanian untuk kegunaan orang kampung dan tidak lokek berkongsi ilmu dengan orang lain (ingin membantu Aswan dalam projek mesin menanam padi) .
1 5 1
blh x
kita hendaklah sentiasa berfikiran positif . contohnya asmah brfikiran positif dgn mir fomula . kita hendaklah mengamalkan ap yg telah dipelajari . kita hendaklah memberi sokongan atau kata2 semangat kpd mreka yg mmerlukan .
maaf klau ad yg trkurang
ok
btw tq