Bagaimanakah untuk menerangkan tentang keluarga bahagia,rakyat sejahtera

1
betul tu..susah jugak nk jawab
Komen telah dipadam
soalan kbat laa katekan..
laa.yeke? x tau laa pulak
Soalan ni salah satu soalan pt3 bm bertutur. Jawapan dalam buku sasbadi . Yang baru keluar tu.

Jawapan

2014-08-08T22:22:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Keluarga bahagia, negara sejahtera. 
  Keluarga bahagia merupakan tunjang bagi membentuk negara yang aman dan damai.  Keluarga bahagia pastinya dapat membentuk individu yang dinamik dan progresif. Individu seperti ini haruslah bijak dalam membuat keputusan dalam kehidupan. Mereka harus bersikap tenang dan rasional dalam menilai perkara baik dan buruk sesuatu perkara. Mereka juga pastinya dapat menyumbangkan idea yang bernas ke arah kemajuan negara. 
   Selain itu, individu yang sihat fizikal dan mental pasti dapat diwujudkan dalam keluarga yang bahagia. Mereka yang sihat fizikal dan mental tentunya dapat memmikul tanggungjawab mencari rezeki untuk keluarga. Mereka juga mestilah bijak dalam menangani stress dalam kehidupan. 
Isi - p1 ayat 2
Isi - p2 ayat 1
Isi lagi :- Melahirkan individu yang berperibadi terpuji
-keamanan dan keharmonian negara terjamin
-Meningkatkan produktiviti kerja