Jawapan

2015-08-21T20:40:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Cabaran
1. Tahap toleransi yang tipis
2. Ketidak sefahaman antara perbezaan bangsa dan kaum
3. Semangat individualistik yang kian menebal

Langkah
1. Pendidikan awal Melentur buluh biarlah dari rebungnya. Penerapan awal nilai nasionalisme perlu di semai sebelum jiwa remaja di isi dengan anasir luar. Mata pelajaran seperti sejarah, pendidikan Islam, pendidikan sivik dan moral mampu membentuk dan memandu jati diri masyarakat.  
2. Kepimpinan berasaskan kebajikan rakyat kepimpinan yang meletakkan nilai yang tinggi terhadap kebajikan rakyat dapat memberi ruang bagi rakyat untuk lebih fleksible dalam melibatkan diri dalam kegiatan berunsurkan sukarelawan. Semangat sebegini dapat dilihat begitu subur di negara maju kerana rakyat tidak dihimpit tekanan ekonomi. Sebaliknya, keselesaan yang dimiliki, dikongsi bersama warga yang dalam kesusahan
6 3 6