Jawapan

2015-08-05T15:33:31+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Aktiviti khidmat masyarakat diperkasakan
Penglibatkan masyarakat dalam aktiviti kemasyarakatan serta sukarela bagi menyumbangkan tenaga bagi warga negara yang memerlukan dapat memberi nafas baru dalam usaha meningkatkan potensi dan kebolehan diri. Berbekalkan dengan semagat partriotik serta rasa ingin membantu golongan yang tidak bernasib baik, masyarakat akan semakin mengambil berat perihal isu perkembangan sosial sejagat. 
Mendidik toleransi dan kesefahaman ke arah perpaduan
Dalam usaha melakar kejayaan kerjaya dan potensi diri, kerjasama atau amalan saling bantu-membantu adalah penting dan harus dipupuk dalam jiwa masyarakat. Kita perlu saling memberi dorongan serta galakan antara satu sama lain agar tidak ada yang ketinggalan hanyut dalam kealpaan hiburan. Dengan mengutamakan kepentingan budi pekerti serta kesantunan dapat membuka ruang bagi mengenali adat resam, pantang-larang serta kepercayaan satu sama lain. Jalinan persaudaraan yang lebih mesra dan utuh dapat dibentuk. Kesefahaman merentasi budaya, agama dan bangsa adalah amat perlu bagai mencapai aspirasi rakyat berwawasan dalam usaha membangunkan negara sebagai model demokrasi dan sosioekonomi yang dikagumi di rantau ini.