Jawapan

2014-08-11T17:48:11+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
TEMERLOH, 25 OKTOBER 2011-Nor Fatini binti Adam iaitu murid Tahun Enam Sekolah Kebangsaan Seri Tualang tahun 2011 telah terpilih sebagai Tokoh Murid Sekolah Rendah Peringkat Daerah Temerloh pada tahun 2011. Beliau terpilih kerana kecemerlangan dalam pelbagai bidang. 
Nor Fatini binti Adam ialah salah seorang pelajar Sekolah Kebangsaan Seri Tualang yang telah mendapat 5A dalam peperiksaan UPSR pada tahun 2011. Sebelum itu, beliau telah mendapat tempat pertama dalam setiap peperiksaan kelas sejak beliau belajar di Tahun Satu lagi. Keupayaannya mengekalkan kecemerlangan dalam akademik hingga ke Tahun 6 membuktikan beliau seorang pelajar yang berkebolehan tinggi.    
Nor Fatini binti Adam juga sangat aktif dalam kegiatan ko-kurikulum. Beliau dipilih menjadi Ketua Pandu Puteri dan Setiausaha Pesatuan Matematik di sekolah beliau pada tahun 2011. Menurut rakan-rakan, beliau seorang yang mempunyai kesungguhan dan kewibawaan dalam menjalankan sesuatu aktiviti yang dirancang oleh kelab. Kejayaan terbesar Persatuan Pandu Puteri Sekolah Kebangsaan Seri Tualang adalah apabila terpilih sebagai wakil negeri ke Jambori Pandu Puteri Kebangsaan. 
Nor Fatini binti Adam juga telah mewakili sekolah dalam kegiatan sukan dan olahraga. Beliau merupakan ayam tambatan dalam pasukan bola baling, bola jaring dan hoki perempuan. Oleh sebab itu, beliau diberi kepercayaan untuk mengetuai pasukan-pasukan tersebut. Pasukan yang beliau ketuai telah menempa banyak kejayaan seperti johan bola baling peringkat Daerah Temerloh, naib johan bola jaring peringkat Daerah Temerloh dan tempat ke-3 bagi kejohanan hoki peringkat negeri Pahang. 
Selain itu  Nor Fatini binti Adam telah memasuki pertandingan bercerita dalam Bahasa Inggeris dan pertandingan syarahan dalam Bahasa Melayu. Beliau bejaya menjadi johan peringkat daerah dalam kedua-dua pertandingan tersebut. Oleh itu, memang tidak boleh dinafikan lagi ketokohan beliau dalam pelbagai bidang yang diceburi hingga mengangkat beliau sebagai Tokoh Murid Daerah Temerloh bagi tahun 2011. Menurut  Nor Fatini  kejayaan yang diperolehnya adalah hasil dorongan dan bimbingan guru-guru, ibu bapa dan rakan-rakan. Beliau mengucapkan berbanyak terima kasih atas sokongan dan bimbingan mereka selama ini.