Just see the formula everyday...then buat soalan formula yang perlu ingat..tengok formula tu then buat formula tu balik dlm buku nota kamu..tengoklah kamu dpt ingat x...
reka ayat yg senang dihafal
buat lagu hohoho

Jawapan

2014-08-21T20:34:21+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Tulis besar2 dan tampal depan katil,lama2 ingat kerana tiap2 hari tengok formula matematik 
Buat juga soalan matematik yg sering guna formula matematik spt soalan lokus
2 3 2
2014-08-21T22:52:10+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Jangan hafal nanti takut pening and lagi satu kalau hafal tapi tak tahu cara nak apply kat soalan tak guna jugak.Jadi, buatlah latihan banyak-banyak yang menggunakan formula agar anda akan dapat memahami formula tersebut dengan lebih mendalam.