just ingat dy punya isi2 penting. kita kena tahu kenapa dy jajah tanah melayu. utk apa? utk dagangan. knp jajah tanah melayu? sebab tanah melayu kaya dgn hasil galian dan hasil hutan. pstuh hafal residen2 di setiap negeri. NNMB and NNMU dan johor. last sekali sabah sarawak. tapi first kita kena tahu macam mana SHTI ambil negeri2 tu. contohnya mcm negeri pahang yang memaksa sultan pahang menerima seorang residen sebab berlaku pembunuhan berdekatan dgn istana then SHTI kata pahang dah tak aman.
then tajuk sabah and sarawak susah sikit sebab banyak nma pejuang kena hafal dan bagaimana kedatngan james brooke. tapi nak bagi senang kita rajin baca rujukan. pstuh masa baca tuh kita cari isi2 penting. macam saya, saya baca buku nota sambil highlight apa saya baca.
terima kasih

Jawapan

2014-08-25T21:37:22+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Cba awk fhmkn dn menghafar isi2 pnting jk
2014-08-25T21:39:46+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Faham,tulis isi penting dlm buku nota,sentiasa membaca
blh juga tulis besar2 dan letak depan katil 
jk
awk ny kyletham yang mana satu arr...sury menanya jan marah