1. Mengapakah Parti Perikatan mencapai kemenangan besar dalam pilihan raya tersebut?
2. Jelaskan iktibar yang boleh diambil berdasarkan keputusan pilihan raya Persekutuan 1955.
3. Sebagai generasi muda, apakah nilai-nilai masyarakat harmoni yang mesti dipertahankan untuk kesejahteraan hidup pada masa hadapan?
4. Apakah iktibar yang boleh kita ambil daripada peristiwa-peristiwa tersebut untuk memastikan kedaulatan bangsa dan negara dapat dipertahankan?

1

Jawapan

2014-09-09T23:44:57+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Soalan 2 .
Cinta akan negaraSetia kepada negaraMenjaga nama baik negaraSanggup berkorbanBerani berjuangBersemangat kentalSanggup mempertahankan maruah negaraBijak merancangMengekalkan kedaulatan negaraMematuhi peraturanBangga kejayaan Malaysia diperingkat duniaBangga dengan keunikan negaraBangga sebagai rakyat MalaysiaBangga dengan kepelbagaian bahasa dan budayaMenyanjung warisan bangsaMemartabatkan bahasa kebangsaanBersemangat kekitaanMenghormati lambang-lambang negaraKekayaan negara dinikmati bersamaMenghargai perjuangan tokohMenghormati rajaMenghormati pemimpinSedia berubahTolak ansurMenyokong dasar-dasar kerajaanMenolak amalan rasuah

3 1 3