Laporan Band 6

Menjalankan dan menyeliakan, mengenai kes atau laporan yang lengkap mengenai kesan kegiatan ekonomi terhadap alam sekitar di kawasan sekitar pelajar.


Tajuk: Mencadangkan langkah-langkah penjagaan alam sekitar yang kreatif dan inovatif serta boleh dilaksanakan untuk mengurangkan kesan kegiatan ekonomi terhadap alam sekitar di kawasan kajian.

Dia nak karangan, tapi x faham sangat tentang dalamnya kena tulis ape.. @@

1

Jawapan

2014-09-19T21:02:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
langkah-langkah penjagaan alam sekitar yang kreatif dan inovatif serta boleh dilaksanakan untuk mengurangkan kesan kegiatan ekonomi terhadap alam sekitar di kawasan kajian adalah menguatkuasakan undang-undang.Contohnya,kalau kesan yang diperoleh drpd kegiatan ekonomi adalah pencemaran udara.Maka,pihak kerajaan perlu mewajibkan penggunaan penapis asap di serombong setiap kilang.Selain itu,kita juga boleh mengurangkan penggunaan produk (CFC) yang membebaskan gas yang berbahaya yang boleh membuat lubang di lapisan ozon kita.
5 2 5