Jawapan

2014-09-25T22:20:53+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Melalui pengamalan warisan budaya, kita dapat memupuk, mengukuh serta mempertahankan semangat perpaduan dan integrasi nasional dalam kalangan rakyat. - warisan budaya melambangkan sifat majmuk rakyat Malaysia.

Budaya tradisi yang diwarisi menjadi cerminan budi dan pekerti masyarakat Malaysia. - nilai murni yang ditonjolkan melalui majlis rumah terbuka menunjukkan kita prihatin terhadap orang lain.

Warisan budaya unik yang kita miliki mampu menjadi aset penting memajukan industri pelancongan negara. - tarian zapin, inang, lilin tidak kedapatan di negara-negara lain.

Warisan budaya tradisional dapat memantapkan jati diri warganegara. - kita dapat mengenali asal usul diri kita,mengetahui kepayahan dan pahit getir hidup leluhur kita.

Melalui penghayatan budaya warisan, kita terhalang daripada dihanyutkan oleh budaya bejat Barat.

Warisan budaya mampu menangkis kemasukan budaya asing yang telah banyak menjajah minda warga belia. - amalan budaya berkaitan pantang larang warisan nenek moyang dapat dijadikan benteng kukuh menangkis serangan budaya asing yang negatif, contoh anak muda dilarang keluar malam.

Warisan budaya yang dieksploitasi secara meluas dapat merancakkan industri hiliran seperti industri kraf tangan, rekaan fesyen dan sebagainya.
3 3 3