Jawapan

2014-10-09T15:54:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1-jenayah berleluasa
= banyak gejala sosial 
=ramai remaja yang terlibat 
=akhirnya mereka terlibat dengan jenayah

2-kehilangan belia yang berkeblehan menjadi pemimpin
=belia muda diperlukan pada masa depan
=ramai remaja yang terlibat dengan perkara2 negatif
=susah mencari pengganti pemimpin

3-merosakkan imej negara
=imej rosak oleh sikap rakyat
=memalukan negara
=pemimpin dianggap tidak cekap dalam pemimpinan
2 4 2
tak tak sorry tersilap betullah ni. saya ingat kan saya dah buat salah :)
ok,terima kasih.
ur most welcome ^_^
boleh berkenalan?
boleh! kat sini ke atau kamu nak hantar friend request?