Tumbuhan merupakan salah satu daripada alam benda hidup yang terdapat di alam semesta. Tumbuhan merupakan organisma yang terkandung dalam alam Plantae. Biasanya, organisma yang menjalankan proses fotosintesis diklasifikasikan sebagai tumbuhan. Tumbuhan memerlukan cahaya matahari untuk menjalani proses fotosintesis. Tumbuhan merangkumi semua benda hidup yang mampu menghasilkan makanan dengan menggunakan klorofil untuk menjalani proses fotosintesis dan menghasilkan kanji.

Jawapan

2015-08-19T00:19:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
tumbuhan enedemik dalam kawasan tertentu pada skala masa geologi           maksud simple- tumbuhan yang hidup tanpa teknologi manusia seperti melalui kaedah anak pokok atau melalui tisu pokok sebaliknya  membiak melalui kaedah biologi seperti disebarkan melalui angin dan haiwan.Tumbuhan yang biasanya hidup di tempat yang kurangnya pencemaran dan pembangunan.
7 4 7