9-2u = 3u/w
9 = 3u/w - 2u
9 = 3u/w - 2u(w)/w
9w = 3u - 2uw
9w = u (3 - 2w)
u = 3 - 2w/9w <------- Jawapan akhir...
Salah jawapan tadi... ni betul..

9-2u = 3u/w
9 = 3u/w + 2u
9 = 3u/w + 2u(w)/w
9w = 3u+2uw
9w = u (3 - 2w)
9w/(3-2w) = u

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2014-10-11T17:53:18+08:00
9-2u = 3u/w w(9-2u) = 3u 9w-2uw = 3u 9w = 3u+2uw 9w = u(3+2w) 9w/3+2w = u .•. u = 9w/3+2w
1 5 1
2014-10-11T17:54:55+08:00
W(9-2u)=3u
9w-2u=3u
9w=3u+2u
9w=5u
Yup...
aku punye ok je tekan enter trus line kedua
tekan [shift+enter] ...
Sry
Urgh why is mine not working... thanks btw