Jawapan

2014-10-19T15:40:13+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Cara membuat kaedah kajian pt3
 contoh;

Kaedah kajian yang telah saya gunakan untuk kajian ini adalah
1- temu bual = saya telah menemu bual dua orang responden yang tinggal berhampiran kawasan kajian saya untuk mengetahui faktor-faktor yang menyebabkan pencemaran air di kawasan sungai umbai.
2- pemerhatian =  saya telah membuat pemerhatian di kawasan kajian untuk mendapatkan gambaran secara terperinci tentang pencemaran yang berlaku di sungai umbai.
3- rujukan = saya telah membuat rujukan daripada buku teks geografi tingkatan 3 untuk mencari langkah-langkah mengatasi pencemaran air. selain itu, saya telah membuat rujukan daripada internet di lawa sesawang http://... untuk memdapatkan maksud pencemaran air. bla-bla dan sebagainya.

ni contoh kaedah kajian yang saya guna untuk pt3 geografi yang lepas
kaedahnya adalah cara yang awak guna untuk membuat kajian contoh seperti di atas. dalam format kaedah kajian mesti sekurang2nya 3 kaedah. kena nyatakan kajian kes itu dibuat dimana seperti sungai umbai. yang rujukan pula, kena menyatakan setiap satu rujukan yang awak buat untuk cari apa.

harap maklumat ini dapat membantu
1 5 1