Jawapan

2014-11-01T12:25:49+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Antara pendapat : 

1) Menambah baik dan menaik taraf pusat pelancongan negara . Ini kerana Malaysia mencatatkan jumlah pelancongan tg tinggi dalam tempoh setahun .

2) Menurunkan kadai cukai rakyat . Menjelang 2014 , kadar harga barang mentah semakin mendadak , tindakan ini dapat mengurangkan kadar jenayah dalam negara di atas kepuasaan rakyat terhadap kerajaan .

3) Melantik pemimpin yang lebih telus , adil dan bijaksana dalam ekonomi semasa . Ini terbukti apabila , kerajaan terpaksa menaikkan harga bahan mentah dalam negara . 

4) Melatih lebih banyak tenaga mahir pelajar baru . Ini dapat mengurangkan kos daripada harus membayar tenaga pengajar luar . 

5) Mengurangkan kadar kemasukan rakyat baru seperti orang asing ; bangladesh , nepal dll . Ini bukan sahaja menambah populasi penduduk setempat malahan juga menimbulkan masalah sosial , kekurangan tempat tinggal . 

6) Menaik  taraf dan menambah baik kualiti produk negara tempatan . Sebagai contoh kereta buatan negara , Proton dan Perodua .
2 5 2