Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2014-11-03T11:03:40+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1)relax urself..... tnangkn fikiran.. jgn fikir psl tekanan tu.. abaikan utk smentara waktu.. then fikirkn balek bila kita dh tnang.. coz, msalah yg buat kita trtekan tu x kn slesaikn kalau kita x slesaikan, right??
2)buat something yg kite sgt2 suke buat.. kalau suke tngok citer,, tengoklah.. kalu time tu dh nk dekat pekse pon tngok je.. tpi...... ade tpinye.... kita kenelah pndai kawal... jgn smpai hiburn lbih dri plajaran.
3) andai kata stress tu brpunca dri org lain, kita cuba brfikiran positif.. ckp kat diri kita.. " sabar.... mesti ade sbab dye buat mcm tu....."
4) kalau stress tu brpunca dri kita pon kita kene brfikiran positif.. lek ar... ade hikmah kenape aq jdi camni.. ALLAH dh rancang yg sbaik2nya untuk aq.. put ur faith in ALLAH.. and sntiasa, sntiasa, sntiasa yakin dgn diri sndiri.. tlong ltak kpercayaan pda diri kita "AKU BOLEH" "I'M THE BEST AMONG THE BEST"
5) bile kite dh tnang..... bru kite fikir psl msalah kita.. start dri akar nya dulu... cri ape punca kite stress.. then,,, slesaikn satu2..

ingat yg sume msalah atau dugaan kita boleh tempuh sbab ALLAH hnya berikan ujian yg mampu untuk kita slesaikn mngikut  kmampuan masing2.. mkin berat msalah org tumkin hebat sbenarnya org tu..

#hope membantu ^_^
3 3 3
  • wais
  • Pengguna Baru
2014-11-03T13:04:10+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pergi amik wuduk N pergi solat .........                            

     <HAraP MemBAntu>