Jawapan

2015-01-23T21:36:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

h(x) = 3x-1

hg(x) = 4x² -2x+5

jawapan

hg(x) = 4x²-2x+5

3g(x)-1 = 4x²-2x+5

3g(x) = 4x²-2x+5+1

3g(x) = 4x²-2x+6

g(x) = 4x²-2x+6 ÷ 3

g(x) = 4x²-2x+6 × 1/3

g(x)= 12x² -6x+18

g(x)= 2x²-x+3

2 2 2
tapi jawapan sebenarnya 2/3 (2xkuasa dua - x + 3)
silap pada darab 1/3, bukan darab 3
2015-01-24T01:36:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
saya betulkan jawapan NAW183,

dekat sini, g(x) = 4x²-2x+6 ÷ 3 

g(x) = 
(4x^2 - 2x +3) \times \frac{1}{3}
       =  \frac{4x^2-2x+3}{3}

faktorkan bahagian atas jadi,

g(x) =  \frac{ 2 (2x^{2} - x + 3) }{3}
       =  \frac{2}{3} (2x^2 - x + 3 )

sekarang sama dengan jawapan yang ica99 berikan?