Jawapan

2015-02-09T17:31:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kembangkan persamaan dan jadikan = 0

2 (a-3)(2a+1) = a \\
2( 2a^2 -6a + a - 3) = a \\
4a^2 - 12a +2a - 6 = a \\
4a^2 - 10a - 6 = a \\
4a^2 -10a - 6 -a = 0 \\
4a^2 - 11a - 6 = 0


1 3 1