Jawapan

2015-03-22T12:19:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kalau anda yang pergi ke kempen tu senanglah anda nak buat laporan , bayangkan je kempen tu , lepas tu buat lah laporan tentang :
-berapa ramai murid yang turut serta
-berapa ramai murid lelaki dan perempuan
-aktiviti yang dilakukan di kempen

ini sahaja yang saya boleh tolong , ucapkan TERIMA KASIH di profail saya..
2 4 2
  • asa
  • AntiSpammer
2015-03-22T15:32:18+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Format.
*Murid perlu memahami jenis laporan sama ada laporan lawatan, aktiviti persatuan, perayaanataupun perasmian.
*Laporan perlu ada tajuk, tarikh, tempat, butir-butir yang berkaitan, tandatangan, namapelapor (huruf besar), dan jawatan pelapor.
*Tarikh diletakkan di sebelah kanan, iaitu sejajar dengan “Laporan disediakan oleh”.
*Bagi karangan berformat seperti ini, tajuk dianggap pendahuluan, manakala tandatangan,nama pelapor, dan jawatan dianggap penutup. Memadai jika murid menulis empat perengganuntuk empat idea.
*Bagi laporan aktiviti persatuan, sertakan senarai nama ahli jawatankuasa, sejarah penubuhan,jumlah ahli, aktiviti sepanjang tahun dan harapan setiausaha.


Contoh 1.Sekolah kamu telah mengadakan kempen kebersihan. Tulis laporan tentang kempen tersebut.
Rangka karangan.

Pendahuluan
Sekolah telah mengadakan kempen kebersihan 2013.-Majlis pelancaran olen Tuan Guru Besar.-Majlis diadakan di perkarangan sekolah.
Idea
1)Tuan Guru Besar mahu murid mencintai kebersihan.-Kebersihan budaya murid yang cemerlang.-Sekolah sebagai tempat melatih murit menghargai kebersihan.
2)Bersama-sama membersihkan persekitaran sekolah.-Murid bersikap ringan tulang.-Guru mengawasi murid.
3)Diadakan pertandingan kelas terbersih.-Murid membersihkan kelas.-Tiga orang guru membersihkan kelas.
4)Murid-murid digalakkan menyumbangkan pokok bunga.-Mendapat sambutan baik daripada ibu bapa.-Sebanyak 236 pokok diterima.

Penutup
Majlis penutupan di dewan besar.-Kelas 6 Intan diumumkan sebagai kelas terbersih.-Kempen ini mencapai matlamat.

Laporan kempen Kebersihan Sekolah Kebangsaan Bukit Beruntung 1.

Pada 4 Mac 2013, Sekolah Kebangsaan Bukit Beruntung 1 (SKBB1) telah mengadakan aktiviti Kempen Kebersihan 2013. Majlis telah dilancarkan oleh Tuan Guru Besar, En Mohd Ali Hassan. Semua murid menghadiri majlis perasmian yang diadakan di perkarangan sekolah.           
 
          Tuan Guru Besar  dalam ucapannya mahu aktiviti yang dijalankan selama seminggu ini mampu melahirkan murid yang mencintai kebersihan. Baginya, kebersihan merupakan budaya murid yang cemerlang. Oleh itu, beliau mahu menjadikan sekolah sebagai tempat melatih murid yang tahu menghargai kebersihan.
           
           Selepas majlis pelancaran itu, semua murid bersama-sama membersihkan persekitaran sekolah. Murid-murid menunjukkan sikap ringan tulang mengutip sampah, mencabut rumput, dan menyusun kedudukan pasu bunga. Setiap kelas dibahagikan kepada kawasan tertentu yang diawasi oleh guru kelas masing-masing.
           
           Sekolah juga mengadakan pertandingan kebersihan. Pertandingan itu menyebabkan murid-murid berlumba-lumba membersih, menghias dan menceriakan kelas masing-masing. Tiga orang guru telah memeriksa setiap kelas untuk menentukan kelas yang layak menjadi juara.           
          Murid-murid juga digalakkan menyumbang pokok bunya kepada sekolah. Kempen tersebut mendapat sambutan yang baik dari pada ibu bapa. Sejumlah 236 pokok bunya telah diterima oleh pihak sekolah.           
           Majlis penutupan telah diadakan pada 8 Mac 2013 di dewan besar. Kelas 6 Intan telah diumumkan sebagai kelas terbersih. Secara keseluruhannya, kempen yang dijalankan telah mencapai matlamat untuk mewujudkan suasana sekolah yang ceria dan indah.

Laporan disediakan oleh,                                                             11 Mac 2013

__________________________________
(NUR ILLYA MAISARA BINTI MOHD ZANAFI)

2 5 2