Korang kalau confuse bm ngan bi kan ade care mudah nak phm....contohnye:
1)school bus- bas sekolah{gunakan teknik persilangan}
2)facebook- buku muka bukan muka buku. muka buku ialah perkataan yang salah
3)chili sauce-sos cili
4)fried rice- nasi goreng
PERMUDAHKAN BAHASA MELAYU DAN BAHASA INGGERIS ANDA :)

1

Jawapan

  • CalDS
  • Bercita-cita tinggi
2015-03-26T22:28:35+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Bukan semua orang semulajadi dah tahu ke benda ni.. bhaha k then, ibubapa=fathermother? xD how bout hmmm okkok ignore benda ni -,- aku nak point ja -,- 
1 5 1
no i meant bukan semua perkataan tapi sesetengah je... sorry kalau ade yang confuse saye just nak share ilmu je xO
geh no im sorry u no sorry xD jjjjyeahhh