Jawapan

  • asa
  • AntiSpammer
2015-04-19T18:01:04+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
          Setiap orang inginkan kejayaan dalam pelajaran. Sekiranya ingin berjaya, seseorang itu perlu belajar dengan bersungguh-sungguh sejak awal lagi untuk menambah ilmu pengetahuan.
         
          Justeru itu, terdapat pelbagai cara belajar yang berkesan kepada murid - murid. Antaranya, dengan menyediakan jadual waktu belajar sendiri di rumah, dengan cara ini kita dapat membahagikan masa belajar dengan sistematik dan berkesan.
  
          Di samping itu, murid - murid juga digalakkan belajar secara berkumpulan. Semasa belajar, murid-murid dan rakannya saling menerangkan jikalau tidak memahami sesuatu perkara. Dengan itu, murid-murid akan lebih mahir dalam sesuatu mata pelajaran.
         
           Di samping itu, cara belajar yang berkesan adalah dengan menyelesaikan masalah atau pelajaran yang kita tidak fahami dengan bertanya kepada orang yang lebih berpengetahuan seperti guru dan ibu bapa. Dengan bertanya, kita dapat menambah ilmu pengetahuan.
 
           Seterusnya, kita digalakkan menghadiri kelas tambahan yang dianjurkan oleh pihak sekolah atau swasta untuk memperbaiki kelemahan dalam sesuatu mata pelajaran. Selain itu, kita dapat mengisi masa lapang dan cuti sekolah. Kita dapat berkongsi pengalaman dengan rakan - rakan dari sekolah lain.
 
           Kesimpulannya, kita dapat belajar dalam suasana yang tenang dan meningkatkan prestasi murid-murid. Cara yang terbaik demi menjamin kejayaan dalam pelajaran ialah dengan berusaha.

18 4 18