Jawapan

2015-05-02T14:05:31+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Selamat pagi dan selamat sejahtera, Saudari Pengacara Majlis, Yang Berusaha Tuan Pengetua, Tuan Haji Ahmad Bin Sirun, Guru Penolong Kanan Pentadbiran, Puan Azliza Azizul, guru-guru dan pelajar-pelajar sekalian. Bersyukur kita kerana dapat bersama dalam majlis ini. Terima kasih kerana memberi saya peluang berucap pada pagi yang mulia ini.

Lebih dahulu, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah dan syabas kepada pelajar-pelajar yang berjaya mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan PMR yang lepas. Seperti mana yang sedia maklum, Sekolah Menengah Kebangsaan Kota Tinggi telah menjadi sekolah cemerlang kerana peningkatan peratus pelajar yang mendapat 8A dalam peperiksaan PMR.


Hadirin sekalian,
Seperti mana yang sedia maklum, majlis ini adalah untuk meraikan kejayaan pelajar-pelajar sekolah ini. Muhammad Alham yang berjaya dipilih sebagai Pelajar Terbaik PMR di daerah ini. Saya serta warga sekolah mengucapkan tahniah kepada Muhammad Alham yang berjaya memperoleh 8A. Muhammad Alham merupakan pelajar yang bukan sahaja cemerlang dalam akademik tetapi juga dalam bidang kokurikulum. Dia pernah mewakili negeri Johor untuk acara 100 meter dalam kejohanan Majlis Sukan Sekolah Malaysia. Selain itu, Muhammad Alham berjaya menjadi johan dan seterusnya muncul sebagai Pemidato Terbaik dalam petandingan Pidato Diraja Negeri Johor.

Walau bagaimanapun, Muhammad Alham akan meninggalkan sekolah ini untuk melanjutkan pelajaran ke Maktab Rendah Sains Mara. Saya dan rakan-rakan berasa sedih kerana kehilangan rakan yang berbudi bahasa, baik dan berhemah tinggi. Semoga Muhammad Alham dapat menyesuaikan diri di sekolah yang baru dan terus berusaha dengan gigih untuk mencapai kejayaan yang cemerlang.

Sekali lagi saya ingin mengucapkan tahniah kepada Muhammad Alham dan para pelajar yang telah berjaya mengharumkan sekolah ini. Saya berharap agar kejayaan yang anda peroleh ini akan menjadi pendorong kepada para pelajar yang lain untuk mencipta kejayaan. Sebelum mengundurkan diri, saya memohon maaf sekiranya terdapat salah dan silap semasa saya menyampaikan ucapan sebentar tadi.

Sekian, terima kasih.
2 2 2