Jawapan

2015-05-07T16:18:23+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Setiap orang mempunyai orang yang paling disayangi. Begitu juga dengan saya. Orang yang paling saya sayangi ialah ibu saya Nama ibu saya ialah Mastura Binti Abu. Beliau berkulit cerah dan rambutnya panjang. Ibu saya merupakan insan paling istimewa dalam hidup saya. Pekerjaan ibu saya ialah seorang doktor di sebuah hospital yang terkenal. Walaupun sibuk berkerja, ibu sya bijak membahagikan masa antara keluarga dan kerjaya. Ibu saya memiliki ciri-ciri keibuan serta lemah-lembut. Beliau begitu bertanggungjawab dan mementingkan disiplin. Beliau amat mengambil berat tentang pelajaran saya. Beliau sentiasa memastikan saya menyiapkan kerja sekolah setiap hari. Apabila saya menghadapi kesusaha, Beliau akan memberi tunjuk ajar dengan sabar dan teliti. Ibu saya seorang yang sabar. Beliau sentiasa sabar melayan kerenah saya. Selain itu, beliau juga sentiasa bersedia untuk mendengar masalah saya. Hubungan antara saya dan ibu sangat rapat bagaikan isi dengan kuku. Hal ini kerana hobi saya dan ibu adalah sama. Kami sering meluangkan masa bersama-sama dengan melakukan hobi kami iaitu berenang di kolam renang. Ibu juga seorang yang penyayang. Beliau menjaga saya denagn baik bagai menatang minyak yang penuh. Jika saya membuat kesilapan, beliau akan menegur saya dengan lembut. Beliau tidak pernah melepaskan kemarahan terhadap saya. Jasa ibu kepada saya bagai lautan yang luas. Saya amat menghargai jasa ibu terhadap saya. Saya bersyukur dapat menjadi anak beliau. Saya berharap ibu saya akan sentiasa sihat sejahtera dah dipanjangkan umur. Saya berjanji akan berada di sisi ibu hingga akhir hayat hidup saya.
2015-05-08T20:38:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Ibu adalah insan yang telah melahirkan kita ke dunia. Ibu mengasuh dan mendidik kita sejak kecil dengan penuh kasih sayang. kasih ibu tiada batasannya dan tidak dapat di cari ganti. Nama ibu saya Juraidah Mat Deni. Beliau berumur 40 tahun.
       Ibu saya seorang yang agak tegas dalam menjalankan tanggungjawabnya mendidik kami 4 beradik. Ibu saya tidak suka bergaya. Beliau lebih gemar memakai baju yang sederhana sahaja. Beliau merupakan suri rumah sepenuh masa.
       Oleh kerana ibu tidak bekerja, jadi masa kami 4 beradik lebih kami luangkan bersama ibu berbanding ayah yang sibuk bekerja mencari rezeki. Saya sayang ibu. Walaupun kadangkala ibu bergaduh dengan ayah dan kami yang menjadi mangsa amarahnya, kami tidak kisah kerana kami tahu ibu tertekan setiap kali bergaduh dengan ayah.
       Pada hari minggu, ibu akan masak lauk pauk kegemaran kami sekeluarga. Selain itu, Ibu saya pandai menjahit dan selalu menjahit pakaian saya koyak memandangkan saya yang paling nakal antara 4 beradik.Ibu juga minat membaca. Ibu selalu membelikan buku-buku cerita yang menarik pada setiap hujung bulan dan kami membacanya bersama-sama. Saya sayang akan ibu dan berasa sangat gembira setiap kali melihat ibu mengukir senyuman manis. Saya berjanji akan berlajar bersungguh-sungguh dan akan sentiasa membuatkan ibu gembira. Saya doakan ibu sihat sejahtera selalu.