Jawapan

2015-07-19T14:31:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Menghilangkan jurang ekonomi antara negeri
- Kadar kemiskinan yang tinggi di sesetengah negeri haruslah direndahkan agar tidak timbul masalah seperti semua kekayaan hanya ada di beberapa negeri tertentu sahaja contohnya Selangor. Untuk mengatasi masalah ini, negeri yang miskin dan lemah haruslah dibantu dengan pelbagai cara supaya dapat meningkatkan taraf ekonomi penduduk di negeri-negeri tersebut. Jika tidak, penduduk di negeri-negeri tersebut akan merasa mereka ditindas dan banyak masalah akan timbul akibat kecemburuan sosial antara negeri.

Meningkatkan taraf pendidikan negeri yang miskin
- Jurang pendidikan dan jurang ekonomi saling berkaitan. Pendidikan penduduk di negeri yang lebih miskin haruslah ditingkatkan supaya mereka mempunyai peluang untuk menambahkan pendapatan dan tahap pemikiran mereka juga menjadi lebih baik.