Jawapan

2015-05-25T23:15:11+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.f(4x-6)^-1=x
anggapkan 4x-6=y
maka, x=(y+6)/4
f(y)^-1=(y+6)/4
f(x)^-1=(x+6)/4
2.g(f^-1)
g((x+6)/4)=2((x+6)/4)-3
              =((x+6)/2)-3
(jalan kerja iniyg penting... yang lain semuan saya harap anda boleh selsaikan ...yang lain semua senanag aje