Jawapan

2015-06-05T09:40:38+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Belajar bahsa inggeris dan praktis di rumh

2015-06-05T09:41:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. kena baca soalan yg diminta dan garis kata kunci
2. buat rangka perenggan demi perenggan supaya kita x buat karangan guna isi yang sama/hampir sama
3. kena buat karangan mula / first paragraph / introduction  sebab org ramai x tau kalau buat bnda tu nnti dpt markah lebih.
4. kena rangka betul betul supaya pemeriksa / pembaca rasa mcm cerita awak tu interesting
5. bila penutup , kena buat conclusion/kesimpulan berdasarkan apa yg awak dh cerita.
6. bila kita dah siap , kita kena double chek balik untk tgk ada kesalahan pape ke so kalau exam , masa xde la terbuang

*semoga boleh dimanfaatkan
darjah 6
nak cari kat mane buku tu ye?
ouh .. erm cuba la try pinjam buku di perpustakaan sekolah
ooo..ok terima kasih sangat2,
hahasama sama awak :D