PLEASE SERIOUSLY NEED HELP

Menulis Ketiga-tiga karangan di bawah tidak kurang daripada 180 patah perkataan.

1. Anggota keselamatan mempunyai tanggungjawab yang besar dalam membantu keamanan negara. Nyatakan faedah-faedah menganggotai pasukan keselamatan negara.

2. Anda akan menyertai pertandingan syarahan. Tajuk syarahan tersebut "Sukan Menyatupadukan Rakyat". Sediakan teks syarahan anda dengan lengkap.

3. Kenaikan harga minyak telah membebankan ramai pihak. Pada pendapat anda, apakah kesan peningkatan harga minyak terhadap para pengguna.

#Link juga boleh

1

Jawapan

2015-06-11T22:31:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) Peningkatan semangat jatidiri, semangat juang dan peluang untuk mengembara melalui penempatan tugas. Faedah sampingan seperti perumahan dan elaun-elaun khas.


2) Temasya-temasya sukan dan aktiviti-aktiviti yang dianjurkan biasanya menyatukan masyarakat, sekaligus merapatkan hubungan sesama insan serta bersuai kenal.

3) Kenaikan harga minyak pasaran dunia selalunya mendominasi harga barangan yang lain. Kesannya, pengguna dihantui kenaikan harga-harga barang dan perkhidmatan yang lain. 

THANKS!!!!!!!!!
You're welcome and good luck!