Jawapan

2015-06-13T12:03:54+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) Denda yang lebih berat kepada orang-orang yang tidak bertanggungjawab seperti hukuman penjara yang lebih tinggi, atau menyita syarikat-syarikat yang tidak bertanggungjawab. Ini secara tidak langsung akan memberi kesedaran kepada syarikat-syarikat yang lain supaya tidak melakukan perkara-perkara yang tidak diingini.

2) Membuat satu akta dimana syarikat-syarikat yang ingin mendaftar permit kilang perlu ada limitasi dalam menjalankan proses produksi pengilangan mereka. Ini secara tidak langsung dapat mengurangkan pencemaran alam sekitar di negara kita.

3) Melakukan kempen-kempen edukasi seperti Kempen Sayangi Alam Sekitar. Ini boleh menyedarkan sesetengah pihak tentang betapa pentingnya sistem ekosistem di negara kita dan secara tidak langsung dapat mengurangkan pencemaran alam sekitar di negara kita.