Kamu merupakan setiausaha persatuan unit beruniform. Kamu diminta oleh guru kamu untuk menulis surat kepada guru besar untuk memohon kebenarannya mengadakan perkhemahan di suatu tempat. Tulis surat itu dengan lengkap.

1

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
  • Pengguna Brainly
2015-06-23T13:16:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Persatuan Tunas Kadet Remaja, Sekolah Kebansaan Saya Menengah. 31400 Ipoh Perak ____________________________________________________ Tuan Guru Besar, Sekolah Kebangsaan Saya Menengah, 31400,Ipoh Perak                                                  10 Ogos 2010 Tuan, Memohon Mengadakan Perkhemahan Tahunan Sukacita dimaklumkan perkara di atas adalah dirujuki. 2. Ahli Jawatankuasa Persatuan Kadet Remaja sekolah akan mengadakan aktiviti perkhemahan tahunan. Perhemahan ini akan diadakan pada cuti pertengahan penggal yang akan datang selama tiga hari, dua malam iaitu pada 23 Ogos  hingga 26 Ogos 2010  3. Kami bercadang untuk mengadakan perkhemahan ini di Hutan Tropika Ulu Bendul, Negeri Sembilan. Tempat ini dipilih kerana mempunyai persekitaran yang mencabar kepada para ahli .  4. Tujuan perkhemahan ini diadakan adalah sebagai aktiviti tahunan pertubuhan ini. Selain itu, perkhemahan ini diadakan untuk memberikan pengalaman di samping dapat memupuk nilai-nilai murni di kalangan murid seperti berdisiplin, bekerjasama dan sebagainya. 5. Sebanyak 30 orang ahli akan menyertai perkhemahan ini. Mereka terdiri daripada murid tahun empat hingga tahun enam. Selain itu, empat orang guru penasihat akan turut serta dalam perkhemahan ini. Besarlah harapan kami agar permohonan ini dapat dipertimbangkan. Kerjasama daripada pihak tuan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Sekian.  Yang menjalankan tugas, SHAREN ………………………………… (SHAREN A/L THIAGARAJAN) Setiausaha Persatuan Tunas Kadet Remaja  Sekolah Kebangsaan Saya Menengah, 31400 Ipoh Perak.
1 5 1
jika hendak membuat karangan surat rasmi

1.tulis alamat(kanan)
2.garisan bawah
3.alamat penerima (kiri)
4tarikh
5.pendahuluan
6.isi-isi
7.penutup
8.harapan
9.tandatangan
10*ingat! surat kiriman rasmi ada nombor ditepinya