Sekolah kamu telah mengadakan program gotong royong.adaikan kamu sedang redaksi majalah sekolah.kamu diminta menyediakan berita lengkap tentang gotong royong tersebut untuk dimuatkan dalam majalah sekolah.tulis berita tersebut selengkapnya(rangka berserta jawapan dalam 6 perenggan)

1

Jawapan

2015-07-13T13:08:46+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Aktiviti Gotong-royong Sekolah Kebangsaan Lubok Kawah
            Pada hari Isnin, 24 Julai 2010, Sekolah Kebangsaan Lubok Kawah telah mengadakan aktiviti gotong-royong.            Seminggu sebelum aktiviti itu diadakan, pihak sekolah telah menyediakan beberapa peralatan untuk digunakan semasa gotong-royong itu. Antaranya pongkes, penyabit, berus cat dan sebagainya. Aktiviti itu bermula pada pukul 8.30 pagi. Ramai ibu bapa yang hadir. Ada yang membawa peralatan sendiri seperti lidi, berus dan sebagainya.            Aktiviti gotong-royong ini telah dirasmikan oleh Encik Mat Ali bin Jaafar, Ketua Kampung Lubok Kawah. Aktiviti ini diadakan bertujuan untuk membersihkan dan mengindahkan kawasan sekolah serta mengeratkan tali silaturahim antara guru-guru dengan ibu bapa. Suasana pada hari itu amat sibuk sekali. Semasa gotong-royong itu diadakan, peserta bermandi keringat menebas semak samun, membersihkan longkang yang tersumbat, mengecat pasu dan kantin, menyapu dan memotong rumput.            Aktiviti itu selesai pada pukul 5.00 petang. Sebelum bersurai, guru besar mengucapkan terima kasih atas kerjasama yang diberikan oleh semua pihak.

Laporan disediakan oleh,                                                          29 Julai 2010
Siti Fatimah(SITI FATIMAH MOHD SIDEK)Ketua Pengarang Majalah Berjaya,Sekolah Kebangsaan Lubok Kawah.
1 4 1