Jawapan

2015-06-14T16:10:44+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Langkah utama yang perlu diambil ialah tanggungjawab ibu bapa di setiap rumah dalam mendidik anak-anak supaya tidak terjebak dalam tindakan negatif sedemikian. Ibu bapa perlu menyemai anak-anak dengan tata susila, agama dan sikap yang positif kedalam diri anak-anak agar tidak terjebak dengan masalah vandalisme.

Selain itu, setiap sekolah digalakkan untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti yang berfaedah yang boleh menggalakkan persaingan yang sihat dikalangan pelajar seperti Hari Sukan, Hari Keluarga dan sebagainya. Ini secara tidak langsung dapat membendung para pelajar daripada melakukan perbuatan-perbuatan yang tidak berfaedah, di dalam mahupun di luar sekolah.