Jawapan

2015-06-16T09:15:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Hari ini, uncle ingin berkongsi beberapa jenis soalan untuk Functions terutama yang melibatkan Composite Functions agar para pelajar dapat memahami dengan lebih mudah perbezaan yang wujud dalam kaedah penyelesaian CF. Dalam anda menyelesaikan setiap masalah CF (Jenis II dan III), anda juga boleh membuat pemeriksaan balik untuk memastikan samada  jawapan anda adalah tepat atau sebaliknya. Inilah kelebihan yang ada dalam menyelesaikan masalah CF. Perkara kedua yang uncle ingin nasihatkan adalah mengenai perbezaan antara CF Jenis II dengan CF Jenis III.


Jenis II akan memerlukan anda untuk menyelesaikan function yang dinyata dalam sebutan kedua. Sebagai contoh, Given f(x) and fg(x), find g(x) Jenis III akan memerlukan anda untuk menyelesaikan function yang dinyata dalam sebutan pertama. sebagai contoh, Given f(x) and gf(x), find g(x)