Jawapan

2015-06-16T11:48:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
\bold{x^{2}+ (1 - p)x -p=0} \\ \\ \bold{x^2+x-px-p=0} \\ \\ \bold{x(x+1)-p(x+1)=0} \\ \\ \bold{(x-p)(x+1)=0} \\ \\ \\ \boxed{\bold{x=p}} \\ \boxed{\bold{x=-1}}
1 5 1
  • Pengguna Brainly
2015-06-16T11:59:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
X^2 + (1-p)x - p = 0
x^2 + (1-p)x = p
x^2 + 2(1-p/2)x + (1-p)^2 = p+(1-p)^2
(x+(1-p))^2 = p+1-p^2
x^2+1+p^2-2px = p+1-p^2
x^2-2px = -p^2
x^2-2px+p^2 = 0
(x-p)(x+1) = 0
x = p
x = -1


1 2 1