Jawapan

2015-06-16T19:45:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) cari kawan di dalam kelas yang mereka bercakap bahasa inggeris.
2) tengok rancangan drama english kat tv tanpa guna subtitle di bawah tv.
3) dengar lagu english dan hafal liriknya seperti lagu dear future husband.
4) baca banyak buku english pastu baca kuat sikit supaya tahu kemampuan 
    membaca salah sebut pun tak apa.
5) dowmload app Merriam-Gambster dalam phone.
6) jadi kalau ada app ni sedang cari maksud perkataan bahasa inggeris yang tak 
    tahu.Kalau rajin boleh cari dalam kamus atau beli.
7) jika nak tip belajar yang lain tengok youtube : MyLifeAsEva, Kelab Pelajar 
    Cemerlang, watchwellcast , ittv Education.
8) tip ini sangat membantu sebab saya ada pengalamannya . JANGAN LUPA 
    MENCUBA.
1 5 1
2015-06-16T23:57:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Tatabahasa---kena lbih membaca byk buku 

penulisan---sy syorkan guna idioms ataupun ayt boombastic tpi biar bersesuaian dgn ayat
1 3 1
dan bagaimana untuk saya terapkan sifat membaca
practiselah atau tanya cikgu