Jawapan

2015-06-17T08:21:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Jane     : Apa khabar, Julia?Julia     : Khabar baik, Jane.
Jane     : Tahniah, kamu telah dipilih sebagai Tokoh Murid pada tahun ini!
Julia     : Terima kasih, Jane.
Jane     : Apakah perasaan kamu setelah dipilih sebagai Tokoh Murid?
Julia     : Saya berasa sungguh gembira. Semua ahli keluarga saya turut                         berasa bangga atas kejayaan saya.
Jane     : Apakah rahsia di sebalik kejayaan kamu, Julia?
Julia     : Sebenarnya, tiada apa-apa rahsia. Saya hanya berpegang                                pada prinsip “Usaha Tangga Kejayaan”.
Jane     : Setahu saya, kamu bukan sahaja cemerlang dalam bidang akademik,                malahan juga aktif dalam bidang sukan. Bagaimanakah kamu                          membahagikan masa kamu  untuk belajar dan bersukan?
Julia     : Saya telah membuat jadual untuk mendisiplinkan diri. Selepas pulang                dari sekolah, saya akan menyiapkan kerja sekolah yang diberi oleh                   guru. Selepas itu, barulah saya berlatih badminton di gelanggang                      badminton. Pada sebelah malam pula, saya akan menelaah pelajaran                dan membuat latihan pengukuhan.
Jane     : Siapakah yang banyak memberi dorongan kepada kamu?
Julia     : Ibu bapa, guru-guru dan rakan-rakan sentiasa memberi dorongan                       dan sokongan kepada saya. Apabila saya menghadapi masalah                        dalam pelajaran, saya akan bertanya kepada guru. Saya juga sering                  berbincang dengan rakan-rakan tentang pelajaran yang telah diajar                    oleh guru.
Jane     : Terima kasih kerana sudi berkongsi rahsia kejayaan kamu dengan                      saya, Julia.
Julia     : Sama-sama, Jane